Follow me on Twitter RSS FEED

Gosok sampai licin

Kategori
Steam Iron AKIRA IR-G1801S
Eh.. beli iron baru pun nak cerita di blog. Ini namanya pertemuan tak tersangka.
Tadi aku cuba survey harga iron. Biasalah harga barang semua naik. Paling murah dry iron pun harga RM50.. pui..!@$# Harga steam iron adalah sekitar RM 80 - RM 100.

Mula-mula nak kensel beli, sekali tiba-tiba tokey kedai yg amat memahami poket rakyat malaysia yg sengkek ini mengesyorkan sebuah iron yg berharga RM99. "Lu angkat lah ini 25 linggit.Ini last stok rejek stok , ala calar sikit, customer xmo dah.." Jadi kesimpulannya aku grab jelah iron diatas.. Janji baju seragam aku dalam kondisi yang kacak.. hahaha.. so xderlah imej kakitangan kerajaan malaysia terjejas.. imej tue penting kan..:D

spec nya lebih kurang begini lah ..

  • Non stick solapate untul mencepat kerja menggosok
  • Variable tempututre control untuk mengelakkan baju hangus
  • Dry/steam adjustable button, kalau kita tak mau steam, boleh offkan tak macam banyak steam iron lain yg memang sedia selalu on. hihi..
  • Pilot light untuk apa aku taktau lah .. lampu landasan kapal terbang kot.. kah kah kah..
  • Adjustable thermostat yg satu kelebihan yg best kawalan suhu seterika dapat dikawal berasingan dengan suhu steam senang nak iron baju yang temp rendah tapi masih nak pakai steam.
  • Maximum steam output. jadi steam nya banyaklah..
jadi begitu cerita kita hari ini. senang ada iron sendiri nie tak payah nak pinjam2 lagi kan.. baju pun kacak..:)




0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Badge